Cascaval de casa

de stefy_a in Aperitive / Garnituri, 30 Sep 2016 | 8211 vizualizari

 

Produsele de casa sunt cele mai bune! asa ca daca aveti rabdare va invit sa incercati si cascavalul de casa!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza de vaci
  • 1 l lapte
  • 100 gr. cas de oaie sarat dupa gust (desi cred ca iese foarte bun si fara cas)
  • 1 ou
  • 50 gr. unt
  • o lingurita rasa de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval de casa:

- se pune laptele la fiert
- cand da in clocot se adauga branza de vaca si se amesteca bine la foc mic 6 minute

- apoi se pune la scurs in tifon circa 2 ore

- dupa cele doua ore, branza scursa impreuna cu casul de oaie se pun in robotul de bucatarie pentru a fi amestecate omogen si maruntite ca sa nu ramana cocoloase - bucati mai mari de branza (pentru operatiunea aceasta se poate folosi si masina de tocat carne)

- intr-o cratita (eu am folosit o cratita cu fund dublu ca asa am gasit in mai multe retete de pe net, dar sincer nu stiu ce s-ar fi intamplat daca foloseam una simpla) se topeste untul
- peste untul topit, se adauga oul si amestecul de branza si se lasa focul la mic, amestecandu-se continuu pana cand branza se topeste, se dezlipeste de pe oala si se intinde ca o guma - la mine operatiunea a durat cam 20 de minute - cica nu trebuie subtiat foarte tare amestecul de branza ca apoi riscati sa nu se mai intareasca

- cand amestecul de branza a ajuns la consistenta necesara (ca in poza de mai sus), se ia oala de pe foc si se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie
- se amesteca foarte bine 2-3 minute, se toarna intr-o forma (eu am folosit doua castronase mici) si se lasa  la racit 

- cand s-a racit poate fi servit cu multa pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval de casa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cascaval de casa